Kategorier
Allmänt

Almargården – Vår nya lilla öländska gård

Jag vet inte riktigt var jag ska börja, det är så mycket jag har funderat länge på att skriva men inte haft någon plattform, men nu är domännamn inhandlat och bloggen är uppe, så nu är det bara att köra på, inga ursäkter!

Idag bor vi ett mindre villasamhälle på Öland där vi trivts ganska bra, men jag har alltid längtat och drömt efter något annat. I större delen av mitt liv har jag alltid sett mig själv på landet, jag har till och med drömt om timmerhus vid en sjö i de kanadensiska skogarna men, Öland är ändå Öland. De senaste åren har jag varit en ganska frekvent Hemnet-besökaren i jakt på den perfekta lilla gården, och inte för så länge sedan hittade vi vårt drömställe.

Huset fanns under ganska lång tid på var radar då det låg på mäklarens ”på-gång-sida”, och när det väl kom ut till försäljning ovh bilder och fakta publicerades blev vi inte speciellt sugna, vi höll på att rata huset innan vi ens hade tittat på det av två anledningar, byggår var 1940 och själva boningshuset såg inte speciellt trevligt ut.

Men, en helg i maj bestämde vi oss för att ändå ge huset en chans, och vi blev inte besvikna. Vi klev ur bilen på uppfarten som en gång varit grusad och gick med trevande steg fram mot huset samtidigt som man försökte ta in så mycket som möjligt av omgivningen, uthusen och trädgården. Vi gick runt huset till baksidan för att mötas av en utsikt som jag alltid drömt om, vacker åkermark och Östersjön i bakgrunden. Väldigt vackert, lugnt och tyst.

Efter besöket kändes allt väldigt rätt, vi ringde mäklaren nästan omgående och anmälde oss till visningen, som var redan dagen efter.

Vi gick på totalt två officiella visningar, plus att vi var där och smög titt som tätt för att känna in hela atmosfären.  Vi hade mer eller mindre bestämt oss! Men så enkelt var det inte, huset har stått obebott närmare sex år, avloppet är utdömt och det är egen brunn som inte använts på många år. Detta gjorde att vi ändå blev ganska fundersamma och jag gillar inte överraskningar, i alla fall inte när det kommer till hus så jag ville gärna kolla upp så mycket som möjligt, men det tänkte jag spara till ett annat inlägg.

Men i alla fall, det blev budgivning mellan oss och en annan herre, som vi vann! Endast 25.000:- över utgångspris, vilket kändes väldigt bra, jag och My hade under budgivningens gång diskuterat fram och tillbaka hur högt vi ville gå, men med facit i hand en helt onödig diskussion.

Tillträde beräknas inom de närmsta dagarna, eftersom fastigheten styckades av väntar vi nu på att den nya fastigheten ska registreras i fastighetsregistret.

Det får räcka för nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *